Elmarkedet kan være forvirrende og svært at danne sig et overblik over. Det kan betyde, at mange ikke tænker over, om de har den billigste aftale. Det kan resultere i, at der desværre er en stor gruppe, der betaler for meget for deres elregning.

Læs mere og bliv klogere på, om det også gælder for dig. 🌱🌎

Der er rigtig mange elleverandører og elaftaler at vælge i mellem, og det kan derfor være svært at gennemskue. Har du en travl hverdag som mange andre, så er det heller ikke noget, som du gider bekymre dig om. Med mere end 50 forskellige elleverandører og hundredvis af elaftaler at vælge imellem, så stiller det store krav at vælge det rigtige. 

Der er mulighed for at benytte en uvildig tjeneste som https://elpris.dk til at give dig et overblik. Det er en tjeneste, der er drevet af Forsyningstilsynet, der hører under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Det kan være en fin start, men det er stadig op til dig at gennemgå dit behov og derefter skifte til din ønskede eludbyder. Dertil kommer at mange elleverandører giver en god intropris for derefter at hæve prisen, før du tænker over det. Den slags bekymringer er du fri for ved at benytte en digital elmægler.

Digital elmægler - Elmaster

Når der er så mange udbydere på markedet, så kan det være det fordelagtigt at benytte sig af en elmægler. De har ekspertise i at gennemgå markedet og vælge den rette aftale til dine behov.

Så hvad er en digital elmægler, og hvordan kan de hjælpe dig?

Om du er boligejer, andelshaver eller lejer, kan du frit vælge elleverandør i Danmark. Så længe du modtager en elregning med dit navn på, har du ret til at vælge, hvem der skal levere strøm til dig. 

Har du en elbil, kan du med fordel læse, hvordan du får den bedste elaftale til din elbil.

Det er de færreste danskere, som synes det er sjovt at sætte sig ind i et kompliceret elmarked samt at bruge tid på at skifte deres elaftale. Foretager du dig ikke noget, så vælges automatisk den udbyder, der har forsyningspligten i dit område.

Det er netop her, at en elmægler kommer ind i billedet! 

Konkret er der flere punkter, hvor det giver dig værdi at benytte en digital elmægler:

  • Du sparer tid ved at gennemse markedet.
  • Du sparer penge for at finde den billigste udbyder til dine specifikke ønsker og behov.
  • Du vælger et mere grønt og bæredygtigt produkt.

En digital elmægler hjælper dig med at håndtere din elaftale. Det gør elmægleren ved at finde frem til den elleverandør og det elprodukt, der passer bedst til dig ud fra dine ønsker og behov.

Med en elmægler får du en rådgiver, som hjælper dig sikkert rundt på markedet. En elmægler vil samtidig varetage dine interesser, når det handler om at få den bedste elaftale for dig. Det gælder både den billigste elaftale eller den mest bæredygtige elaftale. 

Digital elmægler - Forventede besparelse

Hvor meget kan du forvente at spare på din elregning?

Når du betaler din elregning, så betales hovedparten eller ca. 55% af det til staten i form af moms og afgifter. Du betaler 14% i transport, der omhandler transporten til din bolig, hvorfor det kun er “31%”, som du kan bestemme over. Selvom det drejer sig om under en ⅓ del af den samlede elregning, så er prisen til din eludbyder stadig værd at holde øje med, da der kan være mange penge at spare årligt. 

Hvis du som eksempel har et årligt forbrug på 4.600 kWh, kan du i skrivende stund spare over 5.000 kr. på den årlige elregning ved at skifte mellem de billigste elleverandører. 

Opsummering:

Udvalget af elleverandører og services er rigtig stort, og derfor kan det være en forvirrende opgave at vælge det rette. Foretrækker du den billigste løsning eller den grønneste løsning, så skal du have et vågent øje, når du vælger din foretrukne aftale. Ved at benytte sig af en elmægler, så sørger de for at vælge den bedste service, der rammer dine specifikke behov.

Hos Powernord hjælper vi dig ved automatisk med at skifte dig rundt mellem de etablerede elleverandører, så du altid har den bedste elaftale ud fra dit forbrug og ønsker. Du får dermed automatisk den elaftale, der passer bedst til dig. 

Er du interesseret i at få set din elregning efter, kan du altid kontakte os, så kigger vi på det. 🤓⚡️