Mærkningsordning for klimaprodukter

Mærkningsordning for klimaprodukter

Når du tilmelder dig et grønt medlemskab hos PowerNord garanteres du at skiftes mellem elaftaler der er klassifiseret efter Forbrugerombudsmandens mærkeordning for klima energi. Du er altså sikret, at din elaftale er et elprodukt i (kategori 1) eller i (kategori 2).

Hvad er forskellen på og ?

Elprodukter med to blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da elleverandørerne køber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Elleverandørerne har derudover lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger. Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da elleverandørerne køber certifikater svarende til hele dit elforbrug.

På nuværende tidspunkt kan elleverandørene dog ikke levere ren grøn strøm (vindstrøm, solenergi osv.) i dine stikkontakter, da al strøm – både det fra vedvarende energikilder og det fra traditionelle energikilder – bliver blandet sammen i elnettet, før det når ud til forbrugernes stikkontakter. Som forbruger kan man, ved at købe et elprodukt baseret på køb af oprindelsesgarantier tilkendegive en præference for strøm fra vedvarende energikilder, ligesom man som forbruger kan vælge at købe et elprodukt, hvor man betaler for tiltag, der kan nedbringe udledningen af drivhusgasser yderligere.

Nedenfor kan du se en beskrivelse af elproduktet i de to kategorier, samt en liste over dokumentationkravene som elleverandørerne skal leve op til for, at overholde mærkningen.

Kategori 1

Elprodukt baseret på VE-kilder og yderligere klimatiltag med en ikke ubetydelig klimaeffekt.

Dokumentationskrav

  1. Oprindelsesgaranti.
  2. Individuel deklaration, der viser, at strømmen stammer 100 pct. fra VE-kilder.
  3. Beskrivelse af klimatiltaget.
  4. Klimatiltaget skal kunne dokmenteres.
  5. Klimaeffekten skal kunne dokumenteres.

Kategori 2

Elprodukt baseret på VE-kilder uden yderligere klima- tiltag.

  1. Oprindelsesgaranti.
  2. Individuel deklaration, der viser, at strømmen stammer 100 pct. fra VE-kilder.

Hos PowerNord forholder vi os til, at elleverandørerne mærker deres produkter som klimavenligt. Vurderingen af om dette er korrekt er Forbrugerombudsmandens. Du kan læse mere om elmarkedet her.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Læs mere.